20 september 2010 | Commentaren (0)

Ellie Goulding: Eerder Brons

Ellie+Goulding+-+Run+Into+The+Light+-+EP+(Official+Album+Cover).jpgToen Ellie Goulding begin dit jaar op mijn radar verscheen, was ik superenthousiast. Dat enthousiasme was voor 35% toe te schrijven aan de Jakwob-remix van Under the Sheets, voor 35% aan haar optreden in Later ... With Jools Holland (waar ze uiteraard ook Under the Sheets zong) en dan was er nog het aftellen naar haar debuutalbum Lights - goed voor de resterende 30%. Dat laatste bleek echter ferm tegen te vallen. Oké, er stond nog wel een radiohitje (of twee) op - Starry Eyed, dus - maar niets dat ook maar enigszins aan (de Jakwob-remix van) Under the Sheets kon tippen. Erger nog: Goulding bleek gespecialiseerd in fluffy folkpop; 'aimed squarely at the middle of the road,' zoals The Guardian terecht opmerkte.

 

Wat doet een popartieste dan, om haar geloofwaardigheid niet helemaal te verliezen (en haar contract met Nike na te leven): ze brengt een EP uit met de beste remixes uit het album - ideaal om mee te gaan joggen! Tenslotte, als LCD Soundsystem het mag, waarom zij niet? Ding is natuurlijk dat LCD Soundsystem een (superbe) plaat met (in hoofdzaak) nieuw materiaal maakte, en het dan nog altijd een maat voor niets was: heeft iemand James Murphy ooit zien joggen? Maar wellicht is elke reden goed om een plaat met remixes in de winkel te leggen, zeker als je die van Jakwob als vertrekpunt neemt. Helaas is Run Into the Light - zo heet de EP met zes nummers - opnieuw een mixed bag: de remix van Jakwob is - voor wie nog twijfelt - geniaal; die van Russ Chimes is uplifting; het minste wat je over de remix van Alex Metric kan zeggen, is dat je er de marathon van New York mee uitloopt op minder dan 2,5 uur; maar die van Mille, Monsieur Adi en Fear of Tigers zijn average at best.

 

Dat heeft er het Britse tijdschrift Q evenwel niet van weerhouden om Goulding vorige week twee nominaties toe te schuiven: Breakthrough Artist en Best Female Artist. Als er gerechtigheid bestaat in de wereld, gaan die Q Awards naar respectievelijk Plan B en Florence and the Machine (of Lady Gaga natuurlijk). Zoals die voor Best New Act en Best Track naar The XX mogen, en Lady Gaga (bij gebrek aan serieuze concurrentie) tot Best Live Act mag gekroond worden. In de overige categorieën vinden we onze gading precies niet direct.

 

De commentaren zijn gesloten.