17 september 2010 | Commentaren (0)

Brüno wordt Freddie

20694.jpgAls de geruchten kloppen (en dat doen ze volgens mijn bronnen wel degelijk), kruipt Sacha Baron Cohen binnenkort in de huid van Freddie Mercury. Voor de duidelijkheid (en al wie na 1991 is geboren): Mercury is bekend van Queen, en hij was er zelf ook één. Cohen is dan weer bekend als Ali G, Borat en - ook een nicht, maar daar houdt de gelijkenis op - Brüno.

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik aanvankelijk wel wat moeite had om het nieuws serieus te nemen. Maar waarom ook niet? De personages die Cohen in het verleden speelde, waren altijd grandioos over the top, en dat is het minste wat je kan zeggen over Freddie Mercury (die volgens een heel andere geruchtenmolen ooit nog in de gemeentelijke sporthal van mijn geboortedorp Destelbergen zou hebben opgetreden, maar dit geheel terzijde).

 

Voorlopig staat verder enkel vast dat de opnames begin 2011 van start gaan en dat Peter Morgan (The Queen) op dit moment nog aan het scenario schrijft. Geen flauw idee wie aan de andere groepsleden gestalte zal geven, maar als ik een paar voorstellen mag doen: Adam Sandler zou een uitstekende Brian May zijn, Will Ferrell is geknipt voor de rol van John Deacon en omdat Roger Taylor altijd al een grappige mens is geweest, mag hij gewoon zichzelf spelen.

 

De commentaren zijn gesloten.