15 september 2010 | Commentaren (0)

Ch-ch-ch-ch-ch-cherry Bomb!

Soundtrack.jpgHet is zover: vanaf vandaag speelt de debuutfilm van Floria Sigismondi in de zalen. Voor de duidelijkheid: Sigismondi is een van de strafste (mode)fotografen van de voorbije twintig jaar én het brein achter meesterlijke videoclips voor Sigur Ros (Untitled #1), Marilyn Manson (The Beautiful People) en The White Stripes (Blue Orchid).

 

Als zo iemand dan beslist om het verhaal van de all chicks rockgroep The Runaways te vertellen, verwacht je vuurwerk, of toch op zijn minst vijftig cuts per minuut, waarvan twintig jumpcuts, en het gebruik van zeker honderddertig verschillende soorten kleurenfilters. Wrong. The Runaways ziet er meestal even klassiek uit als de plot in elkaar zit. Sigismondi schetst netjes hoe Joan Jett (Kristen Stewart) midden jaren zeventig de cultband The Runaways opricht om hem vier jaar later uit elkaar te zien spatten, na het vertrek en de mental breakdown van part-time lolita, part-time rocknimf Cherie Currie (Dakota Fanning). Waarop Jett zich in haar kamer terugtrekt om I Love Rock 'n' Roll te schrijven, wat uiteraard geen nummer van The Runaways is, maar een Hollywood-producent heeft 'iets' nodig om een film over een weinig bekende cultband te verkopen (zelfs al is die doordrenkt van oestrogeen).

 

Voor een film over vijf zotte - pardon our French - wijven had The Runaways gerust een pak meer rock-'n'-roll mogen zijn. Maar Stewart en vooral ook Fanning injecteren de juiste bad ass attitude in hun rollen, terwijl songs als Cherry Bomb en Queens of Noise door de Dolby Surround-boxen knallen. Op de soundtrack (zie hoes hierboven) worden die trouwens ook door de twee actrices ingezongen. Bit strange, maar het werkt, en daarnaast staan er op het album sowieso ook nummers van The Runaways (de echte, dus), The Stooges, de Sex Pistols en David Bowie.

 

De commentaren zijn gesloten.