03 september 2010 | Commentaren (0)

Geen Sky Ferreira op Switch 16!

switch16_cover_800x800px.jpgHij is er: Switch 16, de beste elektronicacompilatie van de Benelux (met uitzondering van Luxemburg), Oostenrijk, Spanje, San Marino, grote delen van Azië, gans Zuid-Amerika en de Faeroër-eilanden. En dat zeg ik uiteraard in alle objectiviteit.

 

Zoals altijd wisten een aantal instant classics door onze vingers te glippen omdat platenmaatschappijen soms nog lastiger doen dan (niet alle, maar de meeste) treinconducteurs en buschauffeurs. Om er maar één te noemen: de Leo Zero-remix van Rabbit Heart (Florence & The Machine). En dan was er ook nog de kwestie One van Sky Ferreira. 1) Sky is ontegensprekelijk het grootste poptalent sinds Lady Gaga. 2) One is even goed, mogelijk zelfs beter dan gelijknamige nummers van U2, Metallica, de Bee Gees, Harry Nilsson en Swedish House Mafia. Dat is toch zonneklaar? 3) Het nummer werd meegeschreven door Bloodshy & Avant, verantwoordelijk voor het beste Britney-nummer ooit (Toxic) en 2/3 van Miike Snow. Kortom: incontournable! Alleen stelde Switch-opperhoofd Kim M. (van het bekende deejaykoppel Ed & Kim) zijn veto. Wat hem tot deze onbegrijpelijke daad van utter madness bracht, is drie weken na de feiten nog altijd niet helemaal duidelijk. Is het succes hem naar het hoofd gestegen? Kan het zijn dat in Sint-Truiden wonen toch niet zo onschadelijk is voor de (mentale) gezondheid als de Lijst Burgemeester beweert? Denkt hij de intergalactische rise to fame van Sky op die manier nog even te kunnen stuiten, zodat hij bij haar eerste passage in België zonder veel moeite op de eerste rij kan gaan staan? Het raadsel blijft.

 

Geen Sky Ferreira dus, maar geen nood: er is nog altijd Switch 17! Tenzij Switch 16 voor geen meter verkoopt natuurlijk, maar dat zou (met deze tracklist) echt wel straf zijn.

 

De commentaren zijn gesloten.