02 september 2010 | Commentaren (0)

Gurl Power

 

Er zijn zogezegde popidolen van wie ik eigenlijk niet méér weet dan dat ze - om een concreet voorbeeld te geven - 'die van I Kissed a Girl' zijn. Nee, serieus, ik weet dat er bakvissen zijn die over 'die van I Kissed a Girl' een thesis kunnen schrijven, en als ik ooit oud, versleten en op pensioen ben, wil ik die thesissen gerust eens lezen. Al was het maar omdat ik tegen dan wellicht nog meer geïnteresseerd ga zijn in vrouwen die elkaar kussen dan nu al het geval is. Hey, ik ben een part-time rechtgeaarde heteroseksueel! Ik kan daar toch moeilijk tegen zijn?!

 

Maar verder valt over 'die van I Kissed a Girl' bijzonder weinig zinnigs te vertellen. Althans, dat was tot het kind een 'cotton candy scented' cd bij mij in de bus stak waar ze halfnaakt op de cover van staat. Een wolkje, dat is alles wat mijn (inmiddels iets aandachtigere) blik van haar derrière scheidt. Enfin, om maar te zeggen dat ik haar zopas verschenen album Teenage Dream gisterenavond in de cd-speler heb geschoven en opmerkelijk meer dan ik dacht - twee keer, om precies te zijn - op repeat heb gedrukt.

 

Bottom line: 'die van I Kissed a Girl' komt nog geen 683 kilometer in de buurt van de Gwen Stefani's en Kylie's van deze wereld (aan wie Teenage Dream geregeld doet denken), en ruim de helft van de nummers op het album zijn verwaarloosbare popdeuntjes. Maar de andere helft blijkt nog enigszins aanstekelijk te klinken - nog steeds pretty much verwaarloosbaar, maar wel fun. Over de houdbaarheidsdatum valt flink te discussiëren, maar vooralsnog zijn songs als California Gurls, Last Friday Night (T.G.I.F.) en Firework plezante zwembadpop - niet meer, niet minder. Ideaal voor als je in LA woont en een zwembad hebt, dus. Of anders gewoon voor op de volgende pool party van Jim.

 

Met onderstaande parodie is overigens ook niets mis.

 

De commentaren zijn gesloten.