Ben Van Alboom

Facebook: benvanalboom

Twitter: fakerholic

 


Geboren uit de schoot van zijn moeder, rolde Ben rechtstreeks de cinema in om naar de Hollandse versie van Snow White and the Seven Dwarfs te gaan kijken – de originele versie was uitverkocht en in die tijd was van Vlaamse dubbing nog geen sprake. Vervolgens ging het via Gremlins en Ferris Bueller’s Days Off naar Lost Highway en Chungking Express, wat er hem op latere leeftijd toe bracht om over film te beginnen schrijven/praten voor Knack Focus, De Standaard en Klara. In feite heette dat laatste toen nog Radio 3, maar dat doet hier weinig terzake.


Niet lang daarna sloeg het noodlot toe: na zijn jeugd in donkere clubs en op dito party’s te hebben verdaan, begon Ben eveneens over zijn passie voor vette beats te schrijven. In 2007 trad hij eveneens in dienst van Studio Brussel om daar Switch te presenteren (en op de schoot van achtereenvolgens Ruth Joos, Kirsten Lemaire, Siska Schoeters en Sam De Bruyn over film te babbelen). Nóg erger: Ben begon zich steeds meer flashy te kleden en kwam zo in het vizier van Knack Weekend, waarvoor hij niet alleen over mode, maar ook over ‘bruisende steden’ schrijft.


Ten slotte hield Ben ooit het videoclipfestival Jigsaw Circus boven de doopvont, maakt hij deel uit van het fotografieproject Angels & Ghosts, is hij de bezieler van Red Bull Elektropedia, verantwoordelijk voor de Red Bull Music Academy in België, medeoprichter van zowel de belachelijk coole Gentse hotspot Avenue L als het modefilmfestival FASH!ON/off, één van de gangmakers van het – alas – alweer opgedoekte film/muziektijdschrift Apollo en sinds kort ook co-dictator bij A&Gallery (de enigszins uit de hand gelopen galerij van Angels & Ghosts).